perjantai 2. toukokuuta 2014

Washington DC // Day 2

Morjesta pöytään!
Tänään taas tuottelias päivä; aamulla herättiin aikaisin, mentiin mutustamaan ihanaa hotelliaamiaista ( isi, oli kyllä huisi aamiainen!! ) ja sitten heti nokka kohti metroasemaa. Punaisella metrolinjalla kohti United States Capitolia. Mun aluevalvoja oli järjestänyt meille turistikierroksen talossa sisällä, joka oli todella mielenkiintoinen. Vielä vuosi sitten olisin repinyt hiuksiani päästäni tylsyydestä johtuen, koska mulla ei ollut minkäänlaista käsitystä tämän maan historiasta. Nyt koulussa jenkkien historiaa opiskelleena mulla on jo jonkinlainen käsitys tämän maan merkittävistä tapahtumista ja ihmisistä. Kierros oli mielenkiintoinen, ja kyseinen rakennus on valtava ja hienoilla maalauksilla ja frescoilla koristeltu.







Capitolin jälkeen suuntana sitten Suomen suurlähetystö täällä päässä. Täällä on siis sellainen suurlähetystöille varattu alue, jossa on läjäpäin eri maiden suurlähetystöjä hienoissa rakennuksissa. Matkan varrella näkyi Brasilian lippua, Englannin, Kreikan, Japanin, ja vaikka minkä maan lippuja, ja tottakai myös siis Suomen. Suomen suurlähetystön rakennus oli todella hieno. Sen rakennuksen arkkitehtien tavoitteena oli ekologinen rakennus, joka ei turhaan erottuisi sitä ympäröivästä maastosta. Tässä tehtävässä arkkitehdit onnistuivat todella hyvin, sillä rakennuksen suuret lasi-ikkunat ja harmaan vihertävä sävy maastoutuivat hyvin luontoon. Sisältä rakennus oli hyvin moderni, erittäin raikas ja "vihreä". Marimekon pöytäliinoja, Aarnion "pallolamppuja", Agry Birds leluja ja Fazerin sinistä löytyi.


Loppupäivä sitten vain tallusteltiin kaupungilla ja räpsittiin turhia kuvia. Huomenna sitten luvassa Thaimaan suurlähetystöä ja vähän shoppailua!


Rospeliini

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti