keskiviikko 30. lokakuuta 2013

muonaa

heippatirallaa!
Multa pyydettiin blogikirjoitusta, joka käsittelisi jenkkiruokia ja ruokatarvikkeita. Nappasimpa siis kameran mukaan kauppareissulle Winn&dixieen. Tulossa siis kuvia, joiden alla pieniä selityksiä ja kommentteja kuvassa olevaa ruokatarviketta koskien!



 Ruokakaupat täällä on aivan valtavia! Ei oo yhtään sellasia pikku marketteja jossain kadunkulmassa, niinkuin suomessa joka paikassa on Siwoja ja Valintataloja. Täällä ostetaan aina monen päivän ostokset kerralla, ja pakkauskootkin on tosi isoja. Ja kaupassa kuluu aina aikaa, joten jos tarvit sen yhden maitopurkin (jotkan on valtavia btw), saat viettää kaupassa aivan liikaa aikaa ostosmäärääsi nähden!


 Kaikki on valmiiksi pakattua ja pilkottua. Monia hedelmiä ei välttämättä edes saa muuten kuin pilkottuina! Periaatteessa ihan kätevää, mutta kuitenkin hassua... Sitten on paljon tollasia eväspakkauksia, että on vaikka hedelmiä, tai muuten jotain lounas/välipalajuttuja valmiiksi pakatussa laatikossa.


 Noita omenajuttuja näkee tosi paljon! Se on siis omena, joka on dipattu esimerkiks suklaaseen, ja sitten se suklaa dipattu esim pähkinärouheeseen tms.


 Sitten tulee valmisruuat... Tämä lista voisi olla vaikka kuinka ja pitkä, mutta otin vain muutaman kuvan valmisruoista. Amerikkalaiset ei kuulemma valmista ruokaa itse, ainakaan alusta saakka. Ostetaan esikeitettyä pastaa, tomaattikastike valmiina, lihapullat valmiina, ja hupsistakeikkaa siinä on itsetehty ateria! Kyllä, amerikkalaisten mielestä toi on nimenomaan se itsetehty! Kuulin jopa, että home-made applepie tarkoittaa sitä, että piirakkapohja ostetaan valmiina, täyte ostetaan valmiina ja ne vain laitetaan päällekkäin, ja lopputuloksena on itsetehty piirakka. Niin, niinhän se menee... Mun perhe onneks tekee itse ruoan, joten ei tarvitse valmisruokamössöjä oikeastaan syödä!



 Pakkasosastolla oli monta hyllyllistä pakasteruokia. Eli noi laitetaan mikroon hetkeks ja hups, lounas on valmis. Joo, toi on hyvä jos sulla on tosi kiireinen päivä ja et ehdi ruokaa valmistamaan, mutta monet ihmiset elää noilla. Enkä tajua miksi, koska noi on sata kertaa kalliimpia, kun ostaa aineet ja tehdä sama juttu itse?




 Oon aivan koukuttunut Arizona -teehen... Mä ja mun host isä DJ juodaan tauotta tota teetä! On aivan taivaallisen hyvää! Sitä saa suomestakin, vink vink :)

Tossa näkyy tollasia tuoksuhärveleitä. Nyt joku siellä ajattelee, että "you dumbass ne on deodorantteja", mutta ei ole, vaan sellasia tuoksupötköjä. En keksinyt parempaa sanaa kuvaileen tota... Noita on paljon erilaisia, ja joka paikassa on noita! Meillä kotona, muilla kotona, mun koulussa, vaikka missä. Nää muutenkin tykkää ilmanraikastimista ja erilaisista tuoksun lähteistä. Koulussa välillä tulee oikeen päänsärky liiallisesta ilmanraikastimen käytöstä!

Karkkipostaus tulossa vielä erikseen, mutta tässä oli tällästä ruokajuttua nyt ensin! :)
Tuliko teillekin nälkä, mulle tuli?
Rosie

4 kommenttia:

  1. mun täytyy ostaa noita Arizonoita ihan vaan jo pelkän ihanan tölkin vuoks!! ja hylly johon pistän ne sisustuselementiks mun huoneeseen 8)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siis mulla kotona jopa jossain kohtaa oli sellanen hylly mikä oli täynnä arizonapulloja! Niin siis suomessa ne on sellasissa lasipulloissa, mutta kuosi on sama :))

      Poista
  2. Kiitos tästä! Kauppa & ruokajutut kiinnostaa aina!

    VastaaPoista